Szövegdoboz: Rendezvények - Bővebben

 

 

 

 

Szövegdoboz: A gazdák, a vidéki emberek mindennapi kérdéseikre akarunk választ adni, a széles ismereteket bővíteni fórumainkal. Aktuális mezőgazdasági kérdésekre próbálunk válaszokat adni meghívott előadóinkal.
Szövegdoboz: Gazda fórumok
Szövegdoboz: Az elmúlt években Gazdakörünk részt vett a régi hagyományokra épülő Aratóünnep rendezvényén. A körülmények megváltozása miatt a Gazdakör vezetése úgy döntött, hogy nem hagyja feledésbe merülni ezt a rendezvényt. Az évek alatt gazdatalálkozóvá nőte ki magát, és a helyi Lovas Egyesülettel közösen kerül megszervezésre. Lóverseny, kézműves utca, állatkiállítás, népijátékok, és konferencia szinesíti a rendezvényt.
Szövegdoboz: Kárpát Medencei Gazdák Együttműködése - Konferencia
Szövegdoboz: Az érdekképviselet, az érdekérvényesítés minden lehetőségét szeretnénk kihasználn. Házigazdái vagyunk minden évben egy nemzetközi konferenciának, az együttműködésen belül. A rendezvény résztvevői romániai szervezetek, Erdélyi Magyar Gazdák Egyesülete, Arad Megyei Gazdák Egyesülete, Bánsági Magyar Gazdák és Vállalkozók egyesülete, vajdasági szervezetek, Észak Vajdasági Földműves Egyesület, és magyar szervezetek Orosházi Gazdakör, Békés Megyei Ifjúgazda Tagozat, Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége.
Szövegdoboz: Gazdabál
Szövegdoboz: Téli időszakban is kezdeményezői vagyunk régi hagyományok, híres események felelevenítésében. A gazdabál mindig is fontos esemény volt egy kisváros életében. Ezt a hagyományt hívtuk életre újra minden év farsangi szezonjában.
Szövegdoboz: Sok esetben az otthon házilagos körülmények között előállított termékek lehetnek egy család, egy település, egy régió reklámhordozói. Később, ezen termékek egy kis marketinggel történő  feltöltése után egy család, egy gazdaság megélhetését is adhatják. Az évek alatt rendezvényünk igen komoly sikereket ért el, nem csak orosházi, megyei, de romániai és vajdasági gazdák is eljárnak megmérettetni portékájukat. A rendezvénynek helytadó koncertterem zsufolásig megtelik érdeklődőkkel. 
Szövegdoboz: Aratóünnep
Szövegdoboz: Házi készítésű termékek versenye